Op 14 mei 1978 is J.S.B. officieel in Roosendaal gestart door Harry de jel,aanvankelijk als eenmanszaak, maar sinds 1999 als besloten vennootschap.

De in 1955 in Rotterdam geboren Harry de Jel was in Roosendaal terecht gekomen vanwege zijn werk als beroepsmilitair bij het Korps Commando Troepen. Toen het werk als" grote knecht" tegen ging staan werd besloten om" kleine baas" te worden , in eerste instantie werd gekozen voor de glazenwasserij, waarbij het zemen van particuliere huizen de doelstelling was, werd er al snel op de advertentie's gereageerd door de BRABANTSEen ZEEUWSE winkeliers, waren het eerst winkeliers die wekelijks de glaspui gereinigd wilden hebben ,kwamen daarna de fabrieken/industriŽn met de vraag of J.S.B. het glas kon zemen. Het werk lag bij wijze van spreken voor het oprapen, bijna overal waar de Jel aanbelde kon na het uitbrengen van de offerte aangevangen worden. Al snel kwam dan de vraag "kunnen jullie binnen ook de ramen zemen", uiteraard werd dit opgepakt, waarna al gauw de vraag werd gesteld wat het zou kosten om de gehele schoonmaak door J.S.B. uit te laten voeren. Kolderiek is het verhaal van het kantoor van een "holding " hier werkten twee oudere mannen met een aantal secretaressen , bij het zemen van de buitenbeglazing ,dit was door een van de dames aan de Jel gevraagd, wordt hij binnen geroepen voor een kop koffie, zitten daar twee keurige heren met de Jel op zijn rubberen laarzen, en die heren maar vragen stellen over het hoe en waarom een eigen bedrijf , en hoe de Jel aan zijn klanten komt enz. enz. Op een keer vraagt een van deze heren of de Jel de bestuurskamer van hun bedrijf kan zemen, het was wel erg hoog, maar voor een oud commando mag dat toch geen probleem zijn, met het adres op zak gaat de Jel naar de bestuurskamer, en maar zoeken, er staat alleen maar een bekende grote fabriek, uiteindelijk aangebeld bij de entree, antwoord de portier dat hij wist wat er verlangd werd, de bestuurskamer was een grote ruimte in de fabriek , geheel uit wortelnoten meubilair en dito lambrisering opgetrokken , er was dubbel glas geplaatst en dit moest worden gezeemd, binnen zowel als buiten. Voor het eerst in de bijna 75 jarige bestaan van dit bedrijf was er een glazenwasser aan het werk, iedereen kwam dan ook kijken, jan en alleman wilde weten waar en van wie deze opdracht kwam. Het hoofd huishoudelijke dienst biedt de Jel koffie aan en vraagt om het telefoonnummer van de Jel, visitekaartjes waren er wel maar die lagen natuurlijk thuis. Een week later belt deze man met de vraag of de Jel langs wilde komen , dit resulteerde in de eerste grote opdracht , waarbij binnen een half jaar bijna dagelijks 7 dagen in de week ongeveer 15 man van J.S.B. in de fabriek liepen te poetsen. Door deze fabriek als referentie te gebruiken gingen er her en der allerlei grote bedrijven gebruik maken van de diensten van J.S.B.

De "kleine baas" werd werkgever, in de 28 jaar waarin J.S.B. bestaat is het bedrijf gegroeid tot een stabiel en rustig groeiend bedrijf J.S.B. is in Roosendaal en omstreken een niet meer weg te denken begrip, deels door de enorme inzet van het personeel en de altijd inzetbaarheid daarvan, de werkzaamheden kunnen soms nog zo vies zijn of complex , het personeel van J.S.B. voert het uit en deels door de rondrijdende bedrijfsauto's met reclame die bijna niet ongezien kunnen blijven in het dagelijks verkeer, tel daarbij de sponseringen met de naamsvermeldingen en het is duidelijk waar dit door komt. Sinds 1990 is het begrip milieuvriendelijk werken een belangrijke rol gaan spelen in de schoonmaak, allerlei afspraken tussen leveranciers en de bedrijfstak resulteerden in steeds weer nieuwe en vaak ook betere materialen en middelen, dit betekende in de meeste gevallen ook het wederom toepassen van nieuwe technieken en methodes.

De gevelreiniging had in eerste instantie hier erg veel mee te maken, reden waarom toen is besloten om deze activiteiten onder te brengen bij een dochteronderneming STRATEC. STRATEC is zich toe gaan leggen op het gevelreinigen met lucht ,water en straalmiddelen, zoals olivinezand en straalgrit. Door deze werkwijze was er voor het milieu totaal geen schade meer bij deze werkzaamheden, en ook voor de medewerkers was het werken met dit systeem een stuk veiliger en gezonder. Ook het impregneren van gevels en kunstwerken wat uitgevoerd werd met syloxanen opgelost in white spirit behoorde tot een activiteit van Stratec. Door de druk vanuit de overheid en de gevelreinigings branche is er door de chemische industrie een nieuw produkt toegevoegd aan het impregneerassortiment n.l. het watergedragen systeem. Sinds 2000 worden door STRATEC alleen nog watergedragen systemen toegepast, waardoor gesteld kan worden dat STRATEC geheel milieuvriendelijk werk verricht. Naast de betere en minder milieu belastende produkten , is er rond deze periode ook vanuit de overheid druk uitgeoefend op de schoonmaakbranche om te werken aan de arbeidsomstandigheden binnen de bedrijven.

J.S.B. heeft vanuit haar eigen visie de mens in het werk altijd al centraal gesteld, dus het gaf binnen J.S.B. geen echt grote wijzigingen in het werkbeleid bij het implementeren van de nieuwe regels, maar toch..., er waren en er zijn omstandigheden binnen het bedrijf die telkenmale de leiding en het personeel van J.S.B. ertoe verplicht om over betere of andere methoden na te denken , en daar waar nodig ook toe te passen. J.S.B. en haar medewerkers kunnen dit vaak niet alleen, de klant is een even belangrijke partner als het om veiligheid of arbeidsomstandigheden gaat J.S.B. investeert daarom ook veel in de begeleiding van bestaand en nieuw personeel in nauw kontakt met de opdrachtgevers. In de 28 jaar is J.S.B. met een oude ford transit met twee ladders , een emmer en zeemspullen uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is , een volwassen dienstverlener op het gebied van de schoonmaak , een bedrijf dat ,als u nog geen klant bent, voor U of Uw bedrijf iets kan betekenen, drukt U dan op de knop" offerte "voor de aanvraag, of bel ons op de kantooruren op 0165-545439